Om stifter

Jeg hedder Mette og er 20 år gammel. Jeg er Asperger med ADHD.

Tilbage i oktober 2014 stiftede jeg Kvinder på spektret.

 

 

 

 

 

 

 

 

Udover Kvinder på spektret har jeg youtube kanalen Mets Aspie World:
https://www.youtube.com/channel/UCnlBOiMXbP8aH9P_BChrccQ

 

Formål

Formålet er at få udbredt viden om autisme fra kvinder/pigers øjne. Formålet er også at få bekæmpet nogle af de fordomme, vi autister og aspergere desværre møder i vores hverdag. For kan vi få bekæmpet en masse fordomme, kan vi autister og asperger bedre begå os, og skal ikke bruge hver dag på at forklare. 

Vi håber også med konferencen at kan få bygget broer mellem autister og neurotypikere, så vi bedre kan forstå hinanden, og bedre kan være sammen uden en hel masse misforståelser.

-Facebook, 28. oktober 2014

De første tanker, 2014

Tankerne bag konferencen er at vi er en mor og datter fra Sønderjylland, som savner noget i det sønderjyske inden for autismespektrum forstyrrelsen til kvinder. Derfor har vi uafhængigt af hinanden tænkt tanken, at det kunne være fedt at lave en konference. 

Det var først, da jeg kom og sagde det til min mor, at der virkelig kom skub i det. Vi har tænkt en masse tanker om, hvordan vi gør det så autismevenligt som muligt. Vi har virkeligt lagt mange tanker og energi i at tilpasse det, så så mange som muligt kan deltage, uanset om de har udfordringer i at være sammen med mange mennesker eller udfordringer i forhold til mad. 
Jeg er en pige på 16 år, som bliver 17 år til december og er selv udstyret med blandningsdiagnoserne Asperger og ADHD. Min mor er en ganske almindelig neurotypiker, der er nysgerrig inden for autismefeltet, især inden for normalt begavede kvinder.

-Facebook, 28. oktober 2014